Çorum Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinin İç Anadolu’ya açılan kapısı olan Çorum İli , Anadolu kültür mozayiği içerisinde eşsiz bir konuma sahiptir. Çorum Sohbet Çorum Chat Olarak hizmetinizdeyiz siz değerli çorumlu hemşehrilerimiz burada yepyeni sohbet platformuna katılıp yepyeni insanlarla tanışabileceksiniz ve Mobil Tablet Bilgisayar ‘dan kolayca rahatlıkla girebilirsiniz Burada Sohbet edeceksiniz Bir diğer söyleyişiyle chat yapacaksınız bu sebeple Yeni arkadaşlıklar edinebileceksiniz. Sitemiz dünyanın dört bir yanından gelen sohbet chat severlerin bir araya gelip buluşmasını sağladığı bir sanal chat platformudur.
Sohbet odaları girişi mobil sohbet ile de hemşehrileriniz ile buluşup sohbet edebilirsiniz. Sohbet ederken ayrıca radyo kanalında müzik dinleyebilir ve diğer kanallarda eğlenceli oyunlara katılabilirsiniz.
Şişeçevirme odasında Doğruluk mu Cesaret mi oyunu oynayabilirsiniz. Tüm bunların yanında eşsiz sohbetler ve yeni arkadaşlıklar için tek yapmanız gereken Çorum Sohbet odalarına Yaz Sohbet ayrıcalığı ile bağlanmak olacak.
Karadeniz Bölgesinin İç Anadolu’ya açılan kapısı olan Çorum İli , Anadolu kültür mozayiği içerisinde eşsiz bir konuma sahiptir. Günümüzden 7 bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan Çorum’da, ilk organize devleti kuran Hititlerin ilk başkenti Hattuşa bulunmaktadır. Hattuşa Anadolu’nun kalbinde, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış ülkemizdeki 9 değerden biridir. Hitit uygarlığı en az Mısır Uygarlığı kadar eski ve zengin bir uygarlıktır. Hititlerle Mısırlılar arasında yapılan Kadeş Antlaşması metin tabletleri Boğazköy’de bulunmuştur. Hititlerin diğer önemli kült (dini) merkezlerinden sayılan, arkeolojide Arinna olarak bilinen Alacahöyük Ören Yeri; 13 Kral Mezarı , Hatti Tunç Güneş Kursu ve Sfenksli Kapıları ile görülmeye değer tarihi bir yerdir. Ulu Önder Büyük Atatürk’ün bizzat direktifleriyle ilk milli kazılarımızın başlangıç noktası olması ile de önem arzeder.
Çorum (merkez), Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilip, Kargı, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy, Osmancık, Sungurlu, Uğurludağ.
Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir.
İlin özgün yemekleri arasında Mayalı , (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç , Cızlak , Kömbe, Oğmaç, Hingal, Haşhaşlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit , İskilip Dolması , Keşkek, Kara Çuval Helvası, Hedik, Teltel, Has Baklava sayılabilir.
Çorum ilinden alınabilecek şeylerin başında, şehrin sembollerinden olan , Çorum leblebisi ve bakır hediyelik eşya gelmektedir.
Ayrıca, İskilip’te ağaç oyma işleri, Alaca Büyük Camili Köyünde kilim, Ortaköy İlçesi Karahacip beldesinde kilim, heybe, patik, çorap ve el örgü ürünlerini bulmak mümkündür.
Osmancık ve Kargı’da üretilen pirinçler de, farklı lezzetleriyle mutlaka tadılması önerilen ürünlerdendir.
Çorum Müzesini, Alaca höyük, Bogazkale Müze ve Ören yerlerini ziyaret etmeden
Kargı ve Abdullah Yaylalarını, Osmancık Başpınar ve Karaca Yaylalarını, İskilip Elmabeli ve Bayat Kurtçaçimeni Yaylalarını gezmeden,
Ortaköy İncesu Kanyonuna gitmeden,
Bakır El Sanatlarını görmeden,
Çorum Mantısı, Keşkek ve İskilip Dolması, Gül burma ve Has Baklavasını tatmadan,
Çorum Leblebisi almadan, …Dönmeyin
NurSima
Her ilden güzel dostluklar kurmak artık çok kolay herkezi keyifli sohbetimize bekliyoruz....
SubaT
Çorum iline has bir yazı olmuş, tebrik ederim kardeşim.